Sarıkamış Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

WEB https://sarikamissehitleri.meb.k12.tr
Adres : İstiklal Mahallesi Kars Sarıkamış Çevre Yolu No13 SARIKAMIŞ/KARS
VİZYON : Biz bir ekip olarak özveriyle çalışıp kendimizi sürekli geliştirerek bir meslek sahibi olmak isteyen ve bu meslekte yüksek öğrenimi hedefleyen öğrencilerimizi; mesleki ve teknik bilgilerle donanmış, çevresiyle sağlıklı iletişim kurabilen, demokratik ve hoşgörü sahibi, kendine güvenen, yapıcı, yaratıcı, çağın gereklerine ve çevrenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, üretken bireyler olarak yetiştirmek için varız.
MİSYON : Orta öğretim düzeyinde genel kültür vermek, kişi ve toplum sorunlarını tanıtmak, çözüm aramak, yurdumuzun ekonomik sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini vermek. Öğrencileri bilgi beceri ve yetenekleri ölçüsünde hem mesleğe hem de yüksek öğrenime ya da iş alanlarına hazırlamak.
BAŞARILAR :

Yabancı Dil :
Isınma : Doğalgaz
Pansiyon : Okulumuza ait pansiyon bulunmamaktadır. Yatılı öğrencilerimiz ilçemizin pansiyonlu okullarında barındırılmaktadır.
Servis : Okulumuz İstiklal Mahallesi TOKİ konutları mevkiindedir. İlçe merkezinden ulaşım Sarıkamış Belediyesine ait araçlarla her 30 dakikada bir gerçekleştirilmektedir.
Ulaşım : Okulumuz İstiklal Mahallesi TOKİ konutları mevkiindedir. İlçe merkezinden ulaşım gerçekleşmesi Belediye servis araçlarının her 30 dakikada bir yaptığı seferlerle kolaylaşmaktadır..
Yerleşim Yeri : İstiklal Mahallesi Kars-Sarıkamış Çevre Yolu NO:13 SARIKAMIŞ/KARS
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçe merkezinde 2,5 km, Kars iline 55 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri : Okulumuz her yıl 90 öğrenci kontenjanı açmaktadır.
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :